Hvordan lage bleiekake


Først så ruller du bleiene og tar på strikk rundt hver enkelt bleie. Jeg brettet bleien helt ut, og så rullet jeg hele bleien. Syns det ble penest. ellers kan det lett bli litt mye klumper syns jeg.


Man ruller veldig mange bleier!Her har jeg brukt Libero-bleier i str 2, 3-6 kg. Kan du jo bestemme selv, men da blir mulig bleiekakene større om du tar større størrelser og omvendt hvis du velger mindre bleier. Man kan også kombinere det litt


Dette er den miderste etasjen. Der startet man altså med en 7'er først, som også er lik den øverste og minste etasjen. Så er det 12 stk runder, så tilsammen altså 19 bleier. Man tar da en større strikk og fester rundt alle sammen.


I den nederste og største etasjen har du da en på 19 og så tar man bare en runde til rundt. Er ikke sikkert det er så lett og finne store nok strikker til denne, så jeg tok rett og slett hyssing. Mye lettere og holde alt på plass mens jeg stappet inn bleiene rundt.


Så setter du etasjene oppå hverandre. Og gjerne kjører en eller to blomster pinner eller lignende ned mellom etasjene for og ha noe som holder etasjene på plass, og ikke ligger helt løst oppå hverandre.

Deretter er det bare og pynte den som du vil. Men det er jo helt klart at man må ha sløyfer rundt strikkene så dette blir skjult og ikke minst at kaken blir pyntet da. Slenger ut bilder av kakene jeg lagde. Ble en rosa og en blå bleiekake denne gangen.

Her må man bare bruke fantasien, og gjøre som man vil. Satt kakene oppå en dekketallerken, og tok cellofan uten på med sløyfe på toppen. Noe jeg glemte og ta bilde av... Men slik som dette ble de. Bare at jeg flyttet toget og sykkelen ned på dekktallerknen litt på siden. og festet et lite kort på toppen i den klemma. Men jeg ble fornøyd til tross for at dette var første gang jeg lagde det :)

3 kommentarer

Mamma

17.feb.2011 kl.00:24

De ble så utrolig fine.....så flink du er :-)

mammaogmia

10.mar.2011 kl.09:15

Hei

Jeg googlet "lage bleiekake" og fikk opp din siden.

Takk for fin forklaring og tak for tipset om å bruke dekketalleren. De er jo på tilbud på Nille nå også. :)

Anita

10.mar.2011 kl.20:12

mammaogmia: Oi, så gøy :D Ja, det er morro og lage, og ikke vanskelig i det hele tatt, og litt annerledes gave. Dekketallerken er helt super, billig og fine, og ikke minst så passer de perfekt!

Skriv en ny kommentar

Anita

Beina godt planta på jorden. Mulig ikke den salteste nøtta i posen, eller retteste vinkelen i hjørnet, men kanskje heller litt naiv. Bortsett fra det så er man vel snill?! Bloggen vil handle mest om mitt vil som ung alenemor, men også om meg og mitt, det som skjer i hverdagen. Rett og slett mitt liv. Blir veldig glad for en kommentar eller fem, gjør du ikke det blir jeg ikke sint, bare veldig veldig skuffet! :D Svargaranti!!! online akkurat nå

Anita Frøken Gull Jakobsen

Opprett ditt eget merke

BloggeEmner

Arkiv

hits