Leger uten grenser...

Tanken på og ikke ha tilgang på mat, rent vann, klær eller medisinsk hjelp er ikke mye vi tenker over hver dag, men sånn er det mange her i verden som har det. Og det er trist - nitrist. Barna blir født helt uskyldige til verden, men likevel så vokser de opp i så forferdelige forhold uten og være klar over hvor mye bedre de kunne hatt det. Ingen fortjener og ha det slik. Ingen.. så tenk over hvor godt vi egentlig har det her i Norge! Vi har hvertfall klær, mat og rent vann og kan få medisinsk hjelp...

Jeg sitter og ser på Artistgallaen på tv2, og må ærlig innrømme at tårene faller titt og ofte i kveld. Som mor så gjør det sterkt inntrykk og se hvordan folk lever ute i verden, den tredje verden. Legene som jobber "frivillig" for Leger uten grenser er rett og slett helter. Nesten som man ønsker selv og utdanne seg til lege og verve seg som lege der. Men det må være utrolig sterkt.

Det som er så bra med Leger uten grenser er at de er ikke statlige og internasjonale. En humanitær nødhjelpsorganisasjon. Som klarer og hjelpe andre kun fordi andre medmennesker støtter organisasjonen med bidrag i form av penger. De har midler på bok gjør det det mulig for de og dra umiddelbart om en katastrofe inntreffer, som eksempel dro de til jordskjelvrammede Haithi kun kort kort tid etter skjelvet, faktisk allerede etter 5 minutter var det personale til stede for og hjelpe. Utrolig!

De jobber med "de glemte sykdommene og de glemte krisene". De slår alarm om urettferdighet og overgrep, noe som er vitkig. De har holdt på siden 1971 ( den norske seksjonen ble opprettet i 1996), og i 1991 de fikk helt og holdent fortjent Nobel Fredspris.

Leger Uten Grenser har prosjekter i 65 land i Afrika, Asia, Europa og Latin-Amerika. Hvert år sender Leger Uten Grenser frivillige ut på 3 400 oppdrag i felt, som jobber sammen med over 16 000 nasjonalt ansatte i prosjektlandene. Organisasjonen er mest kjent for sitt arbeid i katastrofeområder, men driver også langsiktig arbeid blant befolkningsgrupper som lever i kroniske krisesituasjoner.

Leger Uten Grenser skiller seg fra mange andre internasjonale organisasjoner ved at lønninger til organisasjonens ansatte på alle nivåer holdes på et minimumsnivå (med unntak av de nasjonalt ansatte i prosjektlandene). Organisasjonen er også kjent for sin kritiske holdning til mange av de store bistandsorganisasjonene, blant annet FN.

Hadde jeg hatt råd til det, hadde jeg ikke hatt noen tvil, jeg ville ha støttet Leger uten grenser. Men sånn er det desverre ikke. Så for alle som har muligheten, meld dere som feltpartnere, det nytter og hjelpe!!!

Leger Uten Grenser retter sitt arbeid dit nøden er størst, og hjelper alle uansett etnisk, religiøs eller politisk tilhørighet. Leger Uten Grenser forholder seg nøytrale i konflikter. Befolkningers rett til og behov for å motta humanitær hjelp og vår rett til å gi slik hjelp, er de eneste føringene for Leger Uten Grensers arbeid.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anita

Beina godt planta på jorden. Mulig ikke den salteste nøtta i posen, eller retteste vinkelen i hjørnet, men kanskje heller litt naiv. Bortsett fra det så er man vel snill?! Bloggen vil handle mest om mitt vil som ung alenemor, men også om meg og mitt, det som skjer i hverdagen. Rett og slett mitt liv. Blir veldig glad for en kommentar eller fem, gjør du ikke det blir jeg ikke sint, bare veldig veldig skuffet! :D Svargaranti!!! online akkurat nå

Anita Frøken Gull Jakobsen

Opprett ditt eget merke

BloggeEmner

Arkiv

hits